Skanåkers krönika: Det unika har hänt!

 

En unik händelse har inträffat. Riksdagen har debatterat enbart vapenlagstiftningen. Detta har aldrig hänt förr. Det skedde på initiativ av Justitieutskottet som hade lagt fram 7 förslag till förändringar i vapenlagstiftningen baserat på motioner inlämnade av riksdagsledamöterna.

Efter debatten genomfördes en röstning och Riksdagen röstade för dessa förändringar i vapenlagstiftningen.

Men de partier som sitter i maktens boning lyste med sin frånvaro i debatten. Ingen från (s) eller stödpartiet (L) deltog med inlägg. I stället skickade man fram en verklighetsfrånvänd broiler från (mp) att stå upp för Regeringens syn på oss legala vapenägare.

Förr stod det statsbärande partiet Socialdemokraterna på barrikaderna och försvarade folkrörelsen och inte minst idrottsrörelsen i kammarens talarstol. Annat låter det idag, idag råder tystnad. Men röstsiffror talar ett tydligt språk för den som vill lyssna. Inte röstade våra regeringspartier för de förändringar som är nödvändiga för att skytterörelsen ska kunna få utvecklas, ty det som ska tas bort är bara en massa administrativt krångel för våra idrottande damer och herrar. Vissa vill kalla det lättnader, t.ex. att ta bort femårslicenser och slopa licens på ljuddämpare. Inte farao är det fråga om lättnader, det är bara att ta bort dumheter ur lagen. Dumheter som bara drabbar oss som vill ägna oss åt idrott, jakt och bevarande av vårt kulturarv.

Annat var det på Hjalmar Brantings tid, då vurmade makten för skarpskytterörelsens bidrag till uppbyggnaden av vårt land, inte minst som en garant för demokratin. Folkrörelser som skytte och jakt stod högt i kurs.

Våra regeringspartier i Riksdagen och deras stödpartier på vänsterkanten kan inte skilja på en idrottare och en gängkriminell dåre, bara för att de båda använder vapen. Det är lika oförskämt som att dra likheter mellan döda i trafiken och en ambulans, båda är trafikanter. Detta stod klart när gängkriminaliteten diskuterades i riksdagshuset. Där påstod dessa så kallade politiker att detta med att ta bort dumheter i vapenlagen som bara är ett ofog för oss idrottare och jägare skulle leda till fler mord. Skäms på er, politiker !!!

Riksdagen har påpekat att det behövs en grundlig översyn av vapenlagen. Ja, det är hög tid att se över denna administrativa massa som blandar kriminella med idrottare, jägare och samlare. Men för bövelen! Låt oss som har erfarenhet och kunskap om dessa saker komma till tals! Vi vill alla ha en vettig, klok och fungerande vapenlagstiftning.

Nu får vi se när de förändringar som Riksdagen har accepterat verkligen kommer att slå igenom i vapenlagstiftningen. Det mesta ska ju utredas först, gubevars, och utredningar tar tid. Redan att tillsätta utredningar kan ta väldigt lång tid ... Riksdagen rekommenderade tillskapandet av Viltmyndigheten för snart 4 år sedan och ännu har detta inte ens lett ens till någon utredning. Inte med nuvarande regering ...

Hälsningar
Ragnar Skanåker