Skanåkers krönika: Rösta på skyttepartiet

Förbjud, säger miljöpartisterna om våra vapen. Kommunisterna i vänsterpartiet säger också förbjud men mera inlindat. Sossarna vill förbjuda det mesta om vårt skytte, men säger det smartare och stryper vårt pistolskytte med rikspolisstyrelsen som snara och bödel.

Vi behöver ett skytteparti.

Finns det något parti som offentligt vågar säga att idrottsskyttet är nyttigt för samhället? Som vågar säga att nu ska vi inte ha fler regler som bara helt i onödan begränsar utövandet för hederligt folk.

Folk med vapenlicens är laglydiga medborgare. Det har vi papper på i form av vapenlicensen. Laglydiga vapeninnehavare ballar ibland ur och begår brott. Men det sker mycket sällan, poliser begår brott oftare än vad folk med vapenlicens gör det. Det är bevisat med officiell statistik.

Samhället har gett upp när det gäller de kriminellas vapen. Gangsters skjuter var och varannan dag med olagliga vapen, men ändå är politikernas åtgärder helt inriktade på de lagliga vapnen. Var är logiken? Det finns ingen logik, politikerna sväljer vad rikspolisstyrelsen matar dem med.

Det finns nästan 700000 vapenägare med rösträtt. Det räcker med att tio procent av dessa röstar annorlunda än de brukar för att det politiska landskapet ska få en radikal förändring. Jag frågar därför, vilket parti är skyttarnas parti? Ge oss besked, så ska vi rösta på det och hjälpa till med att samla stöd för detta parti.

Skyttepartiet ska få min röst och jag hoppas även din. Begär besked av partierna om var de står när det gäller rättsrötan i behandlingen av vapenärenden hos polismyndigheterna.

Länsrätterna och kammarrätterna struntar ofta i lagen när de dömer i vapenärenden. Det är ett faktum, även om det låter starkt. Det kan de göra så länge inget riksdagsparti visar intresse för saken och kräver att JO börjar granska såväl en del domar som vapenhandläggningen hos polisen.

Som alltid finns det både domare och polismyndigheter som håller hög kvalitet i sitt jobb, men det är undantag när det gäller vapenärenden.

En enkel fråga till sist: Varför ska just vapenägare i detta jämlikhetens land bli diskriminerade med lägre rättsäkerhet än andra?  

Ragnar Skanåker